ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ

Günümüzde Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan gelişimler toplum hayatından iş hayatına
önemli değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Bu değişimden önemli ölçüde etkilenen alanlardan biri de
eğitim olmuştur. Bu bağlamda eğitimde uygulanan yöntem-teknikler, kullanılan araç gereçler çeşitlen-
miş teknolojinin eğitime entegrasyonu, teknolojik araçların kullanımı ve öğretimi gibi hususlar ön plana
çıkmıştır. Eğitimde teknolojik araçların kullanımı ve öğretimi bağlamında önemini gittikçe arttıran konu-
lardan biri de robotik biliminin çalışma alanı olan robotik teknolojiler olmuştur.

Bu program  öğrencilerin Bilgi ve iletişim teknolojileri alt alanlarından olan Robotik kodlama alanında beceri gelişimlerini destekleyecek şekilde hazırlanmıştır. Programın genel amacı öğrencilerin Robotik alanında temel bilgi ve beceri sahibi olmalarına, ilgi ve yetenek alanlarını keşfedebilmelerine odaklanarak üretken bireyler olarak kariyer planlamalarına katkı sağlamaktır.
Bu genel amaç doğrultusunda Bilim ve Sanat Merkezi yaz okulunda Robotik kodlama atölye çalışmalarına katılacak 2-12.sınıf öğrencilerine aşağıdaki hedeflerin kazandırılması planlanmıştır.
1. Robotik sistemlerin günlük hayattaki önemini anlama,
2. Robotik sistemleri günlük hayatta kullanabilme,
3. İhtiyacına uygun sistem tasarlayabilme,
4. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında geliştirilen yeni bir ürünlerin çalışma yapılarını
kavrama,
5. Yerli ve milli teknoloji geliştirmenin önemini fark etme.
6. Teknolojik ürünler geliştirmeye
7. istek duyma.