T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM ÖYG PROGRAMI

ÖYG: ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME

 

Bu programda, BİLSEM'e soyut ve genel bir zihinsel yetenekle gelen öğrencinin uyum,destek ve byf programı sonunda yeteneğinin performansa dönüştüğü özel alana yoğunlaştığı durumdadır.

Yeteneği Görsel Sanatlar veya Müzik alanında olan öğrenciler UYUM Programının ardından ÖYG programına geçerler, Genel Yetenek alanında tanılananlar BYF programını bitirdikten sonra geçerler. Görsel Sanatlar ve Müzik alanındaki öğrenciler BİLSEM Eğitim hayatı boyunca sadece tanılandığı alanın dersini alabilir, başka ders seçemezler.

Öğrenci eğitim-öğretim senesi başında en az 2 ders alanı seçerek tüm sene boyunca seçtiği ders alanında yeteneklerini geliştirici etkinlikleri öğretmenleri ile yapar. ÖYG programında derinlemesine veya ileri düzeyde bilgi, beceri ve davranış kazandırma amaçlanmaktadır.

Özel Yetenekleri Geliştirme Programı en az 2 alandan haftada en az toplam 4 saat olmak üzere 2 yılı geçmeyecek şekilde uygulanmaktadır.

Öğrenci 7.Sınıfta ve 8.Sınıfta aynı dersleri seçmesi esastır fakat farklı dersleri seçebilir. Fakat BYF programında öğretmen görüşü ile alana uygun görülmeyen öğrenci yine öğretmenin görüşü ile başka bir ders alanına yönlendirilebilir.


ÖYG Programı sonunda Proje programına geçilir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.10.2023 - Güncelleme: 04.10.2023 02:03 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 0  kişi beğendi