BİLSEM DESTEK PROGRAMI

DESTEK programı UYUM programından sonra öğrencilerin alması gereken ilk programdır. Sınıf öğretmeni branşı tarafından verilmesi esastır.

Destek eğitim programı haftalık en az 4 ders saat olacak şeklinde en az 1 yıl olarak uygulanmaktadır.

2.Sınıfta BİLSEM'e başlayanlar için 3 sene (2.Sınıf - D1, 3.Sınıf - D2, 4.Sınıf - D3) uygulanır.

3.Sınıfta BİLSEM'e başlayanlar için 2 sene (3.Sınıf - D1, 4.Sınıf - D2) uygulanır.

4.Sınıfta BİLSEM'e başlayanlar için 1 sene (4.Sınıf - D2) uygulanır.

5.Sınıfta BİLSEM'e başlayanlar için 1 sene (5.Sınıf - D3) uygulanır.

D2 (Destek-2) ve D3 (Destek-3) düzeyi arasında program farkı yoktur, fakat etkinlikler farklılaştırılmıştır. Kurum imkanları mevcut ise D3 dersleri tematik olarak branş öğretmenleri tarafından da verilebilir.

Destek eğitim programında öğrenciler iletişim becerileri, grupla çalışma teknikleri, öğrenme becerileri, problem çözme teknikleri, bilimsel araştırma teknikleri, girişimcilik, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, karar verme, kaynakları etkin kullanma; Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji ve Tasarım, Görsel Sanatlar, Müzik ve benzeri alanlar ile ilişkilendirilerek eğitime alınırlar.

Yayın: 04.10.2023 - Güncelleme: 04.10.2023 02:02 - Görüntülenme: 124