T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM BYF PROGRAMI

BYF : BİREYSEL YETENEKLERİ FARKETTİRME

 

Bireysel yetenekleri fark ettirme programı kapsamında:

  1. FEN VE TEKNOLOJİ
  2. İLKÖĞRETİM MATEMATİK
  3. SOSYAL BİLGİLER
  4. TEKNOLOJİ TASARIM
  5. TÜRKÇE
  6. YABANCI DİL
  7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
  8. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
  9. BİYOLOJİ
  10. COĞRAFYA
  11. FELSEFE
  12. FİZİK
  13. KİMYA
  14. LİSE MATEMATİK
  15. TARİH

dersleri en az 1 yıl en fazla 2 yılda öğrencilere verilir. İdeal olarak 2 yılda tüm dersleri ortalama  8-9 hafta süreyle tanıtmak esastır fakat kurumun imkanları ölçüsünde bazı dersler verilemez veya aynı ders BYF2'de tekrar verilebilir. BYF1 (5.Sınıf) ve BYF2 (6.Sınıf) etkinlikleri ve kazanımları birbirinden farklı planlanmaktadır. Bu sebeple öğrenci aynı dersi 2 defa almış olsa da farklı kazanımlar edinmektedir.

BYF Programında öğrenciler ders seçemez.

Öğrenci haftada en az 4 saat ve ideal olarak 2 ders olmak üzere BYF programına devam eder. BYF öğrenclerinin ders programı ideal olarak bir eğitim-öğretim yılında 4 sefer değişmekte 8 farklı ders görmektedirler.
BİLSEM'E 5.Sınıfta "Destek Programı" ile katılan öğrenci 6.Sınıfta BYF2 olarak programa katılır. Bu programda temel amaç, BİLSEM' e soyut ve genel bir zihinsel yetenek tanısıyla gelen öğrencinin yetenekli olması muhtemel tüm disiplinleri öğrenciye tanıtmaktır.

Bu program sürecinde öğrencinin disipline olan ilgisi, öğrenme hızı, merak, alanda derinlemesine bilgi isteği, yaşamsal süreçlerdeki problemleri alana taşıyarak çözüm bulma girişimleri gibi özelliklerini gözlemlemeye yönelik etkinlikler planlanmakta ve uygulanmaktadır.

Uygulanan program sonunda öğrencilerden elde edilen bulgular, Öğretmenler Kurulunda değerlendirilerek her öğrencinin özel yetenek alanı ve/veya alanları belirlenmektedir.

BYF Programı sonunda ÖYG (Özel Yetenekleri Geliştirme) programna geçilir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.10.2023 - Güncelleme: 04.10.2023 02:03 - Görüntülenme: 103
  Beğen | 0  kişi beğendi